Кількість шлюбів в 1,5 рази більше ніж розлучень на Заході Україні

Понад 70 тисяч пар від початку року офіційно розірвали подружні стосунки, - повідомляє “ТРК Вежа”.

У Мінюсті кажуть, це на 15 відсотків менше, аніж торік. Щоправда, до шлюбу українці теж не поспішають. Цього року на "рушник щастя" стали 100 тисяч пар.

Найміцніші родини, за даними Мінюсту, мешкають в Західний Україні. Тут кількість шлюбів вдвічі перевищує кількість розлучень. Понад 5 тисяч пар від початку року одружилося в Івано-Франківскій області. Розлучилося - понад 2 тисячі за півроку, каже заступник начальника обласного РАГСу Марта Ільницька. Здебільшого за рішенням суду. За так званою "взаємною згодою" нині розходяться одиниці.

Куди поділося кохання та чому пари розходяться? - розмірковують психологи. Кажуть, під час перших років спільного життя для подружжя наступають "сімейні кризи". Чимало пар роблять висновки - "поспішили" та "не готові жити разом". Або просто "не зійшлися характерами". Нині це найтиповіша причина розлучень, каже психолог Ульяна Бабій. Розходяться і після 10 років спільного життя. Тоді починається криза середнього віку. Коли проявляється подружня невірність або тяга до алкоголю. Втім, кожна "сімейна криза" має свій початок і кінець. Кожну з них можна також перебороти, а відтак зберегти сім'ю, вважає Ульяна Бабій.

Зберегти подружнє життя може також народження первістка , додає Ульяна Бабій. Тоді пара має усвідомити, вони вже не просто "чоловік та дружина", а перш за все "мама і тато".

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи