Військові паломники з України, Польщі та Німеччини прибудуть до Зарваниці



У Марійському духовному центрі Зарваниця на Тернопільщині 18-19 вересня під гаслом «Бог і Україна» відбудеться друге всеукраїнське військове паломництво. Про це «ОстроВ»  повідомив начальник групи зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління Західного територіального командування ВВ МВС України підполковник Вадим Голуб.

До Зарваниці прибудуть близько тисячі військових та кілька тисяч прочан. У цьому році захід набуде міжнародного статусу. Окрім військовослужбовців внутрішніх військ, Збройних Сил, державної прикордонної служби України, МНС та міліціонерів до прощі долучаться представники військових ординаріатів Польщі та Німеччини.

«У лютому 2010 року у Мадриді, на світовому з’їзді головних військових капеланів, фільм про перше всеукраїнське військове паломництво вразив усіх присутніх», – розповів заступник департаменту УГКЦ і справах душпастирства силових структур України отець Любомир Яворський.

Отець Любомир Яворський також відзначив, що військові капелани інших країн найбільше дивувалися духовному значенню цього заходу та великій кількості українських військових, котрі йшли до сповіді. Їх також вразило, що українські вояки мають велику потребу у спілкуванні зі священиками, чого західним духівникам дуже бракує.

Захід розпочнеться із молебня до Пресвятої Богородиці, панахидою за загиблими військовослужбовцями та покладанням вінка до пам’ятника «Загиблим за Волю України». Після урочистої ходи до скульптури Матері Божої на площі перед Собором відбудеться церемонія посвячення хоругв.

Після цього для прочан біля джерела, де об’явилась пресвята Богородиця та Парафіяльного храму, гратимуть оркестри внутрішніх військ та Збройних Сил України.

Учасники разом із священиками крокуватимуть Хресною дорогою. Після вечері відбудеться Божественна Літургія і похід зі свічками. По завершенні для прочанам представлять концертну програму, пройдуть нічні чування при світлі гуцульської ватри.

19 вересня відбудеться урочиста літургія й закриття паломництва.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи