На Тернопільщині буде біатлонна база



На Тернопільщині проведуть реконструкцію  навчально-спортивної бази з біатлону Тернопільського обласного ФСТ “Колос”. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.

Навчально-спортивна база з біатлону,  що в селі Підгороднє Тернопільського району, введена в експлуатацію 27 червня 1985 року і займає площу 2,25 га з яких 1,1 га – спортивна база, 1,15 га – стрільбище. Приміщення бази включає спортивний зал, харчоблок, реабілітаційний центр, душові, роздягальні, туалети, а також 20 спальних кімнат на 65 місць.
Для проведення навчально-тренувального процесу спортсменів є лижеролерна траса довжиною 2,5 км шириною 2,5 м, а також стрільбище на 18 біатлонних установок.
За словами старшого тренера обласної дитячо-юнацької спортивної школи з біатлону Ігоря Починока, з 1991 по 2010 рік спортсменами Тернопільської ОДЮСШ з біатлону на чемпіонатах світу та Європи завоювали біля 70 нагород різного ґатунку.

Зараз у школі займаються 116 учнів-спортсменів та працює 8 тренерів-викладачів.
губернатор Тернопільщини Михайло Цимбалюк дав доручення
реконструювати базу та привести її до належного рівня.
«Впродовж 2010 року та першої половини 2011 року ми плануємо завершити реконструкцію повністю. Тоді запросимо представників Уряду, Національного Олімпійського Комітету України та продемонструємо роботу органів владик Тернопільщини, спрямовану на створення умов для підготовки спортсменів. Тоді ми матимемо моральне право просити КМУ та НОК щоб сюди «прийшли» державні кошти для того, аби ми могли представити цю базу, а також базу в Кременці й інші об’єкти, як такі, що можуть бути задіяні для підготовки спортсменів чи участі в зимовій Олімпіаді 2022 року», - розповів керівник області.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи