Тернопіль пропонує Януковичу брати гроші з бездітних чоловіків



Тернопільська міська рада закликала керівництво держави запровадити відрахування з чоловіків, які при набутті 25-річного віку не виховують дітей.

Як повідомляє «УНІАН», про це йдеться у зверненні депутатів до Президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина, прем’єр-міністра Миколи Азарова, прийнятому на сесії міськради з ініціативи секретаря ради Тараса Білана.

У документі сказано, що Тернопільська міська рада глибоко стурбована зменшенням кількості населення України з 52,2 млн. осіб на кінець 1993 року до 45,8 млн. осіб. на липень 2010 року.

«На сьогодні темпи зменшення чисельності населення в Україні одні з найвищих у Європі – 0,8-1,1% на рік. За прогнозами американської дослідницької організації Population Reference Bureau, чисельність населення України у найближчі 40 років скоротиться на 10 млн. чоловік. За даними експертів, у 2050 році чисельність скоротиться до 35,3 млн. чоловік. Причиною такого зниження є невисока народжуваність», – переконані депутати.

Вони закликали керівництво держави прийняти законодавчі акти, що стимулюватимуть збільшення народжуваності.

«Зокрема, пропонуємо ввести обов’язкові відрахування з осіб чоловічої статі, яким виповнилось 25 років і які до цього часу не виховують хоча б однієї дитини, у розмірі не менше 6% від заробітної плати», – йдеться у зверненні.

Спрямувати отримані кошти депутати міської ради пропонують на потреби дитячих будинків, дитячих садочків, шкіл.

Т.Білан пояснив, що ініціював звернення у зв’язку з тим, що Україні загрожує виродження нації. «Ніхто зараз про це не говорить, але скоро ми зіткнемося з проблемою невиплати пенсій. Бо пенсіонерів буде багато. Натомість молоді, яка б могла платити пенсійні відрахування, – недостатньо. Наразі ми маємо бомбу сповільненої дії», – сказав Т.Білан.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи