УПЦ МП „наїхала” на голову Львівської облради Сеника



УПЦ МП звинуватила голову Львівської облради Мирослава Сеника у безтактності та відсутності поваги до релігійних конфесій, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі УПЦ.  

Про це йдеться у заяві  архієпископа Львівського і Галицького Августина.  

Архієпископ нагадує, що 20 серпня він, а також представники Римо-Католицької Церкви, покинули урочисту Академію, яка відбулася у місті Львові з нагоди 19-ї річниці незалежності України. 

„Урочисте зібрання я залишив на знак категоричного протесту проти висловлювань голови Львівської обласної ради п. Мирослава Сеника. У своєму виступі п. Сеник, якого я раніше знав як цілком нормального і тверезого політика, досить несподівано (принаймі, для мене) закликав присутніх підтримати «національні церкви», до яких відніс лише Греко-католицьку церкву та «Українську православну церкву Київського патріархату».Можна було б (при великому бажанні) списати ці, м’яко кажучи, некоректні висловлювання на рахунок якогось душевного зриву тощо. Однак, свої скандальні заклики п. Мирослав Сеник повторив слово у слово в інтерв`ю Львівському телебаченню в день самого свята, 24 серпня!”, — йдеться у заяві. 

Августин вважає, що голова Львівської облради допустив кричущу безтактність і відсутність поваги до всіх інших релігійних конфесій України, яким Мирослав Сеник на свій розсуд відмовив у статусі «національних». 

„Своїми словами п. Сеник не лише образив православних, римо-католиків, протестантів, юдеїв, мусульман та інших, які, безумовно, є не меншими патріотами, ніж дорогі йому греко-католики чи прихильники колишнього митрополита Київського і всієї України Філарета (Денисенка)”, — зазначено у заяві. 

Архієпископ Львівський і Галицький сумнівається, що Миросав Сеник відповідає займаній посаді. „Обставини спонукають мене заявити про те, що Мирослав Сеник своїми безвідповідальними і провокаційними висловлюваннями змушує засумніватися: чи справді він відповідає високій посаді голови Львівської обласної ради, на яку його було обрано депутатами — представниками населення м. Львова і Львівської області?”, — йдеться у заяві.




Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи