УПЦ МП „наїхала” на голову Львівської облради Сеника



УПЦ МП звинуватила голову Львівської облради Мирослава Сеника у безтактності та відсутності поваги до релігійних конфесій, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі УПЦ.  

Про це йдеться у заяві  архієпископа Львівського і Галицького Августина.  

Архієпископ нагадує, що 20 серпня він, а також представники Римо-Католицької Церкви, покинули урочисту Академію, яка відбулася у місті Львові з нагоди 19-ї річниці незалежності України. 

„Урочисте зібрання я залишив на знак категоричного протесту проти висловлювань голови Львівської обласної ради п. Мирослава Сеника. У своєму виступі п. Сеник, якого я раніше знав як цілком нормального і тверезого політика, досить несподівано (принаймі, для мене) закликав присутніх підтримати «національні церкви», до яких відніс лише Греко-католицьку церкву та «Українську православну церкву Київського патріархату».Можна було б (при великому бажанні) списати ці, м’яко кажучи, некоректні висловлювання на рахунок якогось душевного зриву тощо. Однак, свої скандальні заклики п. Мирослав Сеник повторив слово у слово в інтерв`ю Львівському телебаченню в день самого свята, 24 серпня!”, — йдеться у заяві. 

Августин вважає, що голова Львівської облради допустив кричущу безтактність і відсутність поваги до всіх інших релігійних конфесій України, яким Мирослав Сеник на свій розсуд відмовив у статусі «національних». 

„Своїми словами п. Сеник не лише образив православних, римо-католиків, протестантів, юдеїв, мусульман та інших, які, безумовно, є не меншими патріотами, ніж дорогі йому греко-католики чи прихильники колишнього митрополита Київського і всієї України Філарета (Денисенка)”, — зазначено у заяві. 

Архієпископ Львівський і Галицький сумнівається, що Миросав Сеник відповідає займаній посаді. „Обставини спонукають мене заявити про те, що Мирослав Сеник своїми безвідповідальними і провокаційними висловлюваннями змушує засумніватися: чи справді він відповідає високій посаді голови Львівської обласної ради, на яку його було обрано депутатами — представниками населення м. Львова і Львівської області?”, — йдеться у заяві.




Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи