На Тернопільщині виявили підпільний цех з виробництва деревного вугілля



Діяльність підпільного цеху з виробництва деревного вугілля припинили тернопільські податкові міліціонери. Про це «ОстроВ» повідомили головному відділі податкової міліції Тернопільської об’єднаної ДПІ.

Працівниками Головного відділу податкової міліції Тернопільської об’єднаної ДПІ спільно з працівниками Тернопільської міжрайонної природоохоронної прокуратури в ході відпрацювання суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють діяльність з видобутку корисних копалин (надрокористувачів), на території Тернопільського району виявлено підпільний цех по випалюванню деревного вугілля. Тіньове виробництво проводило діяльність протягом двох місяців без будь-яких дозвільних документів та всупереч чинному законодавству.
Так, у червні цього року державною екологічною інспекцією в Тернопільській області було складено протокол про адміністративне правопорушення на директора приватного підприємства за порушення положень Законів України „Про охорону атмосферного повітря” та „Про охорону навколишнього природного середовища”, а також накладено штраф. Крім цього, рішенням першого заступника головного державного санітарного інспектора з охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області було тимчасово заборонено експлуатацію технологічного обладнання по випалу деревного вугілля. Однак, незважаючи на заборону, тіньове виробництво продовжувало діяти.
В ході перевірки вилучено 1080 мішків деревного вугілля орієнтовною вагою 11800 кг на загальну суму 20,06 тис. грн. та інші матеріальні цінності вартістю 53 тис. грн.
До того ж, виявлено трьох робітників, праця яких використовувалася без укладення трудових угод і які за весь час роботи отримали заробітну плату в розмірі 4 тис. грн. кожен, при чому податки з цього доходу не були утримані.
Матеріали за даним фактом передано за належністю в Тернопільську міжрайонну
природоохоронну прокуратуру.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи