За п'ять секунд можуть виміряти ступінь сп’яніння водія тернопільські ДАІшники



Тернопільські ДАІшники за п'ять секунд можуть виміряти ступінь сп’яніння водія. Про це «ОстроВ» повідомили у ВЗГ УМВС України в Тернопільській області.

Тернопільська обласна ДАІ отримала першу партію новітніх засобів вимірювальної техніки – німецькі газоаналізатори «Алкотест». Електродіагностичні прилади, які точно фіксують кількість проміле, виготовила іноземна фірма «Драгер». Саме їх успішно застосовують поліцейські у європейських країнах з 2007 року.
П’ять «Алкотестів» патрульні області вже використовують у своїй роботі. Кажуть, що апарати зручні у використанні, невеликі за розміром, а головне – точні у вимірах. Прибор має відповідний сертифікат державного комітету управління з питань технічного регулювання та споживчої політики, а також свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України про державну реєстрацію. Отож, використання прибору працівниками міліції цілком законне.
Електродіагностичний прилад одразу ж після використання, а для цього потрібно якихось 5 секунд, висвічує на екрані результат вимірювання в проміле. За необхідності видає квитанцію, у якій вказана дата, час і ступінь сп’яніння людини. Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики періодично проводитиме повірку робочих засобів вимірювальної техніки. Тепер правоохоронці не витрачатимуть багато часу, щоб перевірити нерадивих водіїв.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи