Працівники трьох підприємств вимагають у Львівської ОДА виплати зарплати



Представники трудових колективів трьох машинобудівних підприємств Львівщини пікетували Львівську облдержадміністрацію з вимогою виплати заборгованості по зарплаті, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської ОДА.  

Акція протесту відбулась сьогодні за участю працівників ЗАТ «Автонавантажувач», ТОВ «Львівський завод гідромеханічних передач та трансмісій» і ТОВ «ТВП «Львівський автонавантажувач». 

Основна вимога протестуючих — виплата заробітної плати, заборгованої ще з 2008 року, а також заміна інвестора, який доводить підприємства до банкрутства. 

Водночас заступник голови Львівської ОДА Євген Пастух назвав акцію протесту під стінами ЛОДА невмотивованим заходом. «Організатори протесту провели акцію в той час, коли керівника і власника ЗАТ «Автонавантажувач» не було у Львові. Хоча саме до них мали б звернутись працівники заводу із своїми претензіями», — сказав Євген Пастух. 

При цьому начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Олег Немчінов повідомив, що 19 серпня буде проведена нарада щодо  цієї  ситуації  на території заводу ЗАТ «Автонавантажувач» за участі представників від Львівської ОДА.

Нагадаємо, що на початку липня цього року працівники підприємств „Автонавантажувач” та „Львівський завод гідромеханічних передач” перекрили магістральну вул. Шевченка на під’їзді до Львова з вимогою погашення боргів по зарплаті.   

Щоб владнати конфлікт до пікетувальників приїхав голова Львівської ОДА Василь Горбаль, який доручив створити з представників прокуратури, КРУ та ДПА робочу групу, котра мала перевірити  діяльність вищезгаданих підприємств.




Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи