Працівники трьох підприємств вимагають у Львівської ОДА виплати зарплати



Представники трудових колективів трьох машинобудівних підприємств Львівщини пікетували Львівську облдержадміністрацію з вимогою виплати заборгованості по зарплаті, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської ОДА.  

Акція протесту відбулась сьогодні за участю працівників ЗАТ «Автонавантажувач», ТОВ «Львівський завод гідромеханічних передач та трансмісій» і ТОВ «ТВП «Львівський автонавантажувач». 

Основна вимога протестуючих — виплата заробітної плати, заборгованої ще з 2008 року, а також заміна інвестора, який доводить підприємства до банкрутства. 

Водночас заступник голови Львівської ОДА Євген Пастух назвав акцію протесту під стінами ЛОДА невмотивованим заходом. «Організатори протесту провели акцію в той час, коли керівника і власника ЗАТ «Автонавантажувач» не було у Львові. Хоча саме до них мали б звернутись працівники заводу із своїми претензіями», — сказав Євген Пастух. 

При цьому начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Олег Немчінов повідомив, що 19 серпня буде проведена нарада щодо  цієї  ситуації  на території заводу ЗАТ «Автонавантажувач» за участі представників від Львівської ОДА.

Нагадаємо, що на початку липня цього року працівники підприємств „Автонавантажувач” та „Львівський завод гідромеханічних передач” перекрили магістральну вул. Шевченка на під’їзді до Львова з вимогою погашення боргів по зарплаті.   

Щоб владнати конфлікт до пікетувальників приїхав голова Львівської ОДА Василь Горбаль, який доручив створити з представників прокуратури, КРУ та ДПА робочу групу, котра мала перевірити  діяльність вищезгаданих підприємств.




Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи