Більше 1000 людей оздоровлять в пластових таборах

На Прикарпатті закінчують свою діяльність літні пластові табори, - повідомляє “Радіо Свобода”.

За словами коменданта табору Миколи Яриновського, він особливий з двох позицій: це десятий такий пластунський табір, який спеціалізується на популяризації серед молоді авіації, та перший, що має не ознайомчий, а навчальний характер.

Представники різних областей України після завершення таборування стануть інструкторами з летунства у своїх пластових організаціях.

Це молоді люди, які вже мають навики парапланеризму, окрім того теоретично вивчали історію авіації, аеродинаміку, будову великих літальних апаратів, цивільне авіазнавство, орнітологію, аеронавігацію і повітряний рух, парашутизм, метеорологію, астрономію.

Саме спеціалізовані пластунські табори проходять в серпні.

Як повідомив голова Івано-Франківської обласної округи Пласту НСОУ Руслан Марцінків, на території Прикарпаття їх п’ять: окрім «Чоти крилатих» ще діють в Рожнятівському районі табір «Життя в Пласті» – для виховників та крайовий вишкільний табір, у Косові – мистецький табір «Метаморфози», в Долинському районі – мандрівний табір «Говерля».

Особливістю пластового літа в цьому році є те, що в таборах беруть участь не лише представники різних областей, а й діти з діаспори, з Польщі.

Загалом оздоровленням у пластових таборах буде охоплено майже тисячу осіб.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи