На Тернопільщині КП незаконно видобуло підземних вод на 225 тис. грн



На Тернопільщині Хоростківське міське комунальне підприємство «Комунальник», видобуваючи підземні води без необхідної документації впродовж 4 місяців, завдало державі збитків на суму 225 тис. грн.

Як повідомляє "ZAXID.NET", у березні 2010 року на цьому комунальному підприємстві неодноразово виявляли порушення вимог природоохоронного законодавства щодо охорони і раціонального використання водних ресурсів. Крім того, було встановлено, що підприємство спеціалізується на наданні послуг водопостачання населення, установ, організацій, здійснює забір підземних вод. Проте, основний напрямок діяльності - видобуток та реалізацію підземних вод, проводить за відсутності дозволу на спецводокористування, термін дії якого закінчився 1 січня 2010р. З того часу користування підземними водами здійснювалося без необхідної документації. В результаті перевірки керівника було притягнуто до адмінвідповідальності, а підприємству пред’явлена претензія для відшкодування завданих державі збитків на суму близько 120 тис. грн.

Дозвіл на спецводокористування підприємство отримало у травні цього року, але впродовж 4-ох місяців продовжувало забір підземних вод без дозволу, чим завдало збитків на суму близько 105 тис. грн. Крім того, на підприємстві неналежним чином ведеться облік водоспоживання, адже два з трьох водозаборів не обладнані водомірними приладами.

Таким чином, сума збитків за час діяльності без дозволу загалом склала близько 225 тис. грн.

За виявлені порушення керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності. Йому ж видано припис отримати необхідні дозвільні документи та обладнати свердловину водовимірювальним пристроєм.

Матеріали перевірки направлено до Тернопільської міжрайонної природоохоронної прокуратури та Управління СБУ у Тернопільській області для вжиття заходів відповідно до компетенції.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи