До 65-річчя депортації лемків на Тернопільщині спорудили дзвіницю

Під час проведення традиційного фестивалю «Дзвони Лемківщини» в урочищі Бичова поблизу Монастириська на Тернопільщині урочисто відкрито лемківську дзвіницю, яку споруджено до 65-річчя депортації лемків, - повідомляє “ZAXID.NET

Новобудова виконана з дубового дерева у традиційному для лемківської архітектури стилі.

 

Право вперше вдарити у дзвін було надано голові Тернопільської облдержадміністрації Михайлу Цимбалюку та голові наглядової ради групи компаній "Мрія", Герою України Іванові Гуті, який став фундатором і спорудження дзвіниці, і будови каплиці, яка постала в цьому урочищі минулого року.

"Хочу скласти особливу подяку пану Гуті, який не забуває про своє лемківське коріння і дбає про збереження історичної пам’яті, долучаючись до реалізації низки важливих соціальних проектів", - сказав у вітальному слові Михайло Цимбалюк.

Він також відзначив, що вже прийнято рішення про спорудження, на найвищій точці урочища Бичова, де незабаром планують розмістити ціле лемківське селище - музей під відритим небом, дерев’яної лемківської церкви.

"Це місце вже є центром лемківської культури. Переконаний, що воно стане й осердям духовного життя цієї гордої і багатостраждальної етнічної групи українців", - зазначив голова облдержадміністрації.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи