На Тернопільщині перекрили канал торгівлі людьми

Працівники відділу боротьби з міжнародними організованими злочинними групами УБОЗ УМВС України в Тернопільській області викрили міжнародний канал торгівлі людьми для їх подальшої трудової експлуатації, - повідомляє “ЗІК”.                       

               
До складу злочинної групи входило шестеро осіб. Учасники злочинної групи, викладачі одного з місцевих вищих навчальних закладів, налагодили міжнародні контакти з іноземцем для вербування студентів для заробітків за кордоном.

Як з’ясувалося, навесні цього року організатор разом із іншими учасниками злочинної групи та знайомим іноземцем «запрошували» молодих людей, під приводом платного проходження навчання та практики, виїхати за кордон у період з 12 червня до 5 вересня цього року.

Організатор групи, погрожуючи, що не зарахує проходження практики та не переведе на наступний курс, досягнув згоди студентів. Після цього зловмисник замовив у консульстві безкоштовні туристичні візи, за які наказав студентам заплатити йому по 140 євро за кожну.

Переслідуючи корисливі мотиви, шляхом обману, учасники злочинної групи вивезли 46 студентів за кордон. Там передали студентів та їх закордонні паспорти іноземцеві, який в подальшому примусив їх працювати різноробочими не за спеціалізацією – на чорнових та шкідливих для здоров’я роботах в готелях та інших закладах громадського харчування. Гроші за виконану студентами роботу легалізовувалися через численні туристичні фірми та переводилися у готівку, а в подальшому розподілялися між учасниками злочинної групи.

За фактом торгівлі людьми порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» Кримінального кодексу України.

Наразі працівники УБОЗ УМВС України в Тернопільській області встановлюють всіх учасників злочинної групи та документують інші факти злочинної діяльності.
Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи