Конкурс на впорядкування місць єврейської історії оголошено у Львові



Міжнародний конкурс на кращу ідею щодо впорядкування місць, пов’язаних з єврейською історією, оголошено у Львові, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської міськради.  

Таке рішення було прийнято під час  засідання виконавчого комітету Львівської міської ради 6 серпня. 

Конкурс оголошено на впорядкування у Львові трьох місць: колишнього місця розташування синагоги Золота Роза, колишнього єврейського цвинтаря, де зараз зелена зона біля Краківського ринку, а також йдеться про територію колишнього Янівського концтабору. 

Загалом у конкурсі буде три переможці. «Адже є різна специфіка територій. Буде три комплекти нагород: І місце — 3 тис. євро, ІІ місце – 2 тис. євро, ІІІ місце – 1 тис. євро. Також є заохочувальні призи – три премії по 300 євро. Кошти на нагороди — від наших партнерів і громадських організацій з США, Ізраїлю, від небайдужих. Кошти на роботу журі, на підготовчі речі, переліт журі, оскільки воно міжнародне, закладено в бюджеті міста — 300 тис. грн», — сказав заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів..

До складу журі входять архітектори та фахівці з Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю, України. 

«29 червня відбулися громадські слухання, на яких були представлені усі зацікавлені сторони, представники депутатського корпусу, постійних профільних комісій, представники наукових кіл, єврейських організацій. Тривали слухання досить довго, було багато пропозицій. Ми врахували практично все, було доповнено склад журі, інформаційні та історичні довідки, було опрацьовано сам календар конкурсу, змінено деякі назви та термінологію. Ми отримали позитивні відгуки і зацікавлення з Ізраїлю, Німеччини, США, де особливо багато є таких меморіалів і таких місць. Так сталося, що Україна і Львів одні з останніх в Європі вшановують такі місця», — сказав Василь Косів. 

Нагадаємо, що вперше Львівський міськвиконком розглянув питання впорядкування місць єврейської спадщини у Львові в квітні цього року.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи