Екс-депутата Тернопільської облради засудили до 8,5 років ув’язнення

Аферу на 19 млн. доларів намагався прокрутити нині вже екс-депутат Тернопільської обласної ради і також колишній «регіонал» Андрій Костишин, - повідомляє “Тернопільська правда”.

Разом з двома помічниками – підприємцем Ярославом Яцківим та горе-цілителем Віталієм Халупою вони намагались продати за 19 млн. доларів контейнер з плутонієм вагою 3 кг 600 гр. Причому покупців запевняли, що це саме той високотоксичний плутоній 239 (239 Pu), що використовують для виготовлення так званої «брудної бомби», хоча насправді, як встановило слідство,капсули були  з джерелом іонізуючого випромінювання типу «АДИ» і призначені для використання у протипожежній сигналізації для приміщень.

Злочинну групу затримали співробітники СБУ та спецпідрозділу «Альфа».. Після затримання і порушення кримінальної справи Костишин подав заяву про складання своїх депутатських повноважень.

В останньому слові жоден з підсудних не розкаявся. Тернопільський міськрайсуд зважив на провину кожного і засудив Андрія Костишина та Віталія Халупу до восьми з половиною років позбавлення волі, Ярослава Яцківа – до 8 років. У всіх буде конфісковано особисте майно.

До речі, зазначив головуючий на процесі суддя Тернопільського міськрайсуду Олександр Костів, подібної карної справи в Україні ще не розглядали, лише зараз у Львові почався розгляд аналогічної «радіоактивної» справи, і колеги навіть попросили переслати вирок.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи