Тернопілля проігнорувало заборону Януковича

На Тернопільщині, попри доручення Президента України утриматися від масових заходів через високу пожежонебезпечну ситуацію, відбудеться фестиваль «Лемківські ватри», - повідомляє “zaxid.net”.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк запевнив гостів і учасників фестивалю, що заплановане свято відбудеться, пообіцявши вжити додаткових засобів безпеки і пославшись на те, що Тернопільщина - не той регіон, де є підвищена пожежна небезпека.

«У нас по області майже через день проходять дощі і це дає можливість не особливо хвилюватися через можливу загрозу пожеж. Якщо на півдні та сході України температура повітря піднімається до позначки 40 градусів і більше, то у нас вище 32-33 градусів позначка термометра вдень не піднімається.

Крім того в нашій області висока перенасиченість ґрунтів вологою. І це теж дає можливість не допустити пожеж на території Тернопілля. Також проведена робота з усіма сільськогосподарськими підприємствами, жниварями щодо посилення заходів безпеки», - зазначив керівник області.
За словами М. Цимбалюка, всі підрозділи управління Міністерства з надзвичайних ситуацій в області чергують у посиленому режимі.

«Хочу ще раз запевнити і гостей, і учасників фестивалю, що підстав для хвилювання немає. 7-8 серпня ХІІ Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини» відбудеться обов’язково», - додав він.

Нагадаємо, Президент України доручив керівникам регіонів утриматися від проведення масових заходів через можливі загрози, викликані складними погодними умовами.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи