Тернопільська міліція “рекомендувала” перевізникам не братися за поїздки прочан



Близько 20 автобусів з противниками приїзду до України патріарха Кирила не змогли доїхати в середу 28 липня з Тернопільської області до Києва. Організовано доїхала тільки група з одного району, - повідомляє «Gazeta.ua».

“Планували, що з кожного району виїде по автобусу і ще кілька з самого Тернополя. В результаті, завдяки діям влади, більшість людей змушена була добиратися своїм транспортом або на поїздах. Перевізникам наполегливо рекомендували не братися за ці поїздки. Тим хто не слухав цих порад, в ДАІ просто не давали дозволу на виїзд”, - розповів головний "свободівець” Тернопільщини Олег Сиротюк.

Організованою групою вдалося виїхати до столиці тільки мешканцям Кременецького району.

“Як їм вдалося отримати дозвіл на поїздку – не знаю. Можливо і без цього папірця їхали. По дорозі їх багато разів зупиняли. Лише завдяки тому, що в автобусі були жінки з дітьми і священики, їх пустили до Києва”, - зазначив він.

Сиротюк додав, що міліція розпочала тиск на активістів "Свободи”, які виступають проти політики діючого режиму. Зокрема його самого, а також інших очільників тернопільського осередку партії, вже викликали на допити в міліцію. Приводом до цього стала їхня участь в демонстраціях під Верховною Радою 27 квітня.

Сьогодні у Києві відбулася Хресна хода, організована Українською православною церквою Київського Патріархату до роковин Володимирового Хрещення Русі. Як повідомляє офіційний сайт УПЦ КП автобуси з прочанами блокуються в усіх регіонах України, в тому числі і східних.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи