У Тернополі посадовці ТзОВ привласнили кошти, виділені на монтаж пам’ятника С. Крушельницькій



Ще на початковій стадії встановлення пам’ятника Соломії Крушельницькій службові особи товариства з обмеженою відповідальністю спробували заволодіти бюджетними коштами, - повідомляє «Тернопільська правда».

“Прокуратурою м. Тернополя порушена кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем особами одного з товариств з обмеженою відповідальністю за статтею 364 КК України та службового підроблення офіційних документів за статтею 366 КК України”. – розповів прокурор міста Тернополя Сергій Банах.

Проведеною прокуратурою перевіркою встановлено, що 15 вересня 2009 року між Тернопільською міською радою та ТзОВ укладено договір на виготовлення та здійснення монтажу гранітних елементів для пам’ятного знаку соломії Крушельницькій, на підготовлену замовником бетонну основу, загальною вартістю 212 110 грн.

Проте, як зазначив прокурор міста Тернополя Сергій Банах, службові особи підприємства спробували заволодіти бюджетними коштами ще на початковій стадії спорудження пам’ятника. Виявлено, що службовці товариства склали та підписали акт приймання виконаних робіт за грудень 2009 року, в який внесли недостовірні відомості щодо обсягів вартості виконаних робіт. На підставі цього документа підприємству безпідставно виділено бюджетні кошти на суму 72 тисячі 758 грн., чим завдано збитків місцевому бюджету на вказану суму. У справі триває слідство. Роботи по встановленню пам'ятника на час проведення слідства не призупинені.

За словами Сергія Банаха, стосовно одного з заступників міського голови Тернополя, який не прослідкував за ефективністю використання бюджетних коштів, складено протокол про корупцію.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи