У Тернополі посадовці ТзОВ привласнили кошти, виділені на монтаж пам’ятника С. Крушельницькій



Ще на початковій стадії встановлення пам’ятника Соломії Крушельницькій службові особи товариства з обмеженою відповідальністю спробували заволодіти бюджетними коштами, - повідомляє «Тернопільська правда».

“Прокуратурою м. Тернополя порушена кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем особами одного з товариств з обмеженою відповідальністю за статтею 364 КК України та службового підроблення офіційних документів за статтею 366 КК України”. – розповів прокурор міста Тернополя Сергій Банах.

Проведеною прокуратурою перевіркою встановлено, що 15 вересня 2009 року між Тернопільською міською радою та ТзОВ укладено договір на виготовлення та здійснення монтажу гранітних елементів для пам’ятного знаку соломії Крушельницькій, на підготовлену замовником бетонну основу, загальною вартістю 212 110 грн.

Проте, як зазначив прокурор міста Тернополя Сергій Банах, службові особи підприємства спробували заволодіти бюджетними коштами ще на початковій стадії спорудження пам’ятника. Виявлено, що службовці товариства склали та підписали акт приймання виконаних робіт за грудень 2009 року, в який внесли недостовірні відомості щодо обсягів вартості виконаних робіт. На підставі цього документа підприємству безпідставно виділено бюджетні кошти на суму 72 тисячі 758 грн., чим завдано збитків місцевому бюджету на вказану суму. У справі триває слідство. Роботи по встановленню пам'ятника на час проведення слідства не призупинені.

За словами Сергія Банаха, стосовно одного з заступників міського голови Тернополя, який не прослідкував за ефективністю використання бюджетних коштів, складено протокол про корупцію.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи