На Тернопіллі паспортизують та візьмуть на облік всі водогони і громадські криниці



На Тернопіллі посилять контроль за джерелами водопостачання та реалізацією продукців дитячого харчування. Про це «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Губернатор Тернопільщини Михайло Цимбалюк підписав розпорядження «Про організацію утримання джерел водопостачання та здійснення контролю за реалізацією молочних сумішей і продуктів дитячого харчування».  

Відповідно, в області утворять робочі комісії для проведення інвентаризації та обстеження санітарно-технічного стану джерел водопостачання із залученням спеціалістів екологічної інспекції, санітарно-епідеміологічної служби, меліоводгоспу, житлово-комунального господарства.
Також
, йдеться у розпорядженні, необхідно негайно вжити додаткових заходів щодо покращення забезпечення населення безпечною питною водою та проводити систематичний виробничий лабораторний контроль якості питної води, що подається населенню.

Згідно з цим, до 1 серпня 2010 року слід взяти на облік та обслуговування всі водогони, громадські криниці та провести їх паспортизацію.

Також заплановане виділення коштів, залучення інвестицій для проведення заходів з покращення водопостачання.

Особливо наголошується на забезпеченні якісною питною водою в достатній кількості дітей віком до 3-х років, які споживають питну воду з децентралізованих джерел водопостачання (колодязі та каптажі).
Обласна санітарно-епідеміологічна станція зобов’язана проводити щомісячний моніторинг за вмістом нітратів у воді колодязів та каптажів джерел, яка використовується для споживання дітьми віком до 3-х років, за результатами якого вживати адекватні до ситуації заходи в межах компетенції держсанепідслужби.
Необхідно також постійно забезпечувати держсанепіднагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства при реалізації та використанні дитячого харчування  на території області, забезпечити відповідальний лабораторний контроль за якістю і безпечністю даної продукції.

 

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи