Міні-цех з виготовлення фальсифікованого спиртного викрили на Тернопільщині



Оперативники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції спільно з колегами Гусятинського райвідділу викрили міні-цех з виготовлення фальсифікованого спиртного. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі УМВС України в Тернопільській області.

Про розмах підпільного бізнесу свідчить кількість вилученого товару: 210 літрів спирту, 150 літрів спиртосуміші, 260 пляшок фальсифікованої горілчаної продукції, 250 марок акцизного збору з ознаками підробки, понад 700 пляшок порожньої тари, 800 корків, три ключі для ручного закорковування, спиртометр, 20 флаконів смакових добавок, фільтруючі елементи, пристрій для розливання спиртосуміші та інше обладнання. Власник усього цього добра – 52-річний житель міста Копичинці Гусятинського району. Чоловік заради збагачення вдався до незаконного підприємництва. Правоохоронці перевіряють можливі місця реалізації небезпечного горілчаного фальсифікату, проводяться експертні дослідження вилучених спиртосумішей. Зібрані матеріали ляжуть в основу кримінальної справи, порушеної проти підприємця-фальсифікатора.

На виконання вказівки МВС «Про додаткові заходи щодо стабілізації криміногенної ситуації у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольної продукції та тютюнових виробів» співробітники обласного управління міліції зорганізували системну роботу щодо припинення нелегального виробництва та обігу алкогольних напоїв, марок акцизного збору та посилення контролю у цій сфері.

З початку року міліціонери перевірили 137 суб’єктів господарювання  і виявили понад двадцять злочинів.

Ще один факт реалізації фальсифікованого спиртного задокументовано на  Теребовлянщині. На районному ринку приватний підприємець серед іншого товару пропонував покупцям придбати дешеву горілчану суміш власного виробництва. Звичайно, торгівля спиртного велася підпільно, проте попит у покупців мала, бо під час перевірки  було виявлено дев’яносто літрів фальсифікату. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Торгівля фальсифікованим спиртним, на жаль, ведеться не тільки з-під прилавка, а, так би мовити, офіційно, та ще й на підприємствах, що здійснюють гуртову реалізацію. Декілька таких фактів задокументували тернопільські оперативники в обласному центрі.

В приміщеннях складів двох гуртовень міліціонери вилучили майже двадцять тисяч пляшок алкогольної продукції сумнівного походження на суму чотириста тисяч гривень.

Факти порушень у сфері обігу спирту та алкогольної продукції зареєстровані також у Бучацькому, Кременецькому, Підгаєцькому  та Козівському районах.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи