„Мажори” будують особняк на території пам’ятки міста-фортеці Тустань на Львівщині






Комісія з питань культури Львівської облради скерувала звернення до прокуратури області з проханням терміново призупинити будівельні роботи на території пам’ятки археології «Городище літописного міста Тустань» на Львівщині, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської облради.

Як повідомляє прес-служба, на земельній ділянці площею 0,4093 га, яка розміщена в с.Урич Сколівського району Львівської області і перебуває в приватній власності, швидкими темпами здійснюються земляні та будівельні роботи без дозволу на їх проведення.

Ця ділянка входить до території комплексної охоронної зони пам’ятки археології «Городище літописного міста Тустань» (наскельне місто-фортеця), де заборонені будівельні та земляні роботи, не пов’язані з дослідженням та експлуатацією пам’ятки.

Попри це, у 2009 році було змінено цільове призначення вищезгаданої земельної ділянки з ведення особистого селянського господарства на землі для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, а нещодавно розпочалось активне будівництво.

Депутати облради під час засідання комісії з питань культури висловили занепокоєння ситуацією, що склалася в комплексній охоронній зоні пам'ятки археології національного значення, адже незаконне будівництво може завдати непоправимої шкоди пам'ятці.

Вивчивши передісторію цього питання та усі надані документи, комісія з питань культури Львівської облради скерувала звернення до прокуратури області з проханням терміново призупинити будівельно-земляні роботи на зазначеній ділянці та здійснити перевірку законності зміни цільового призначення ділянки з ведення особистого селянського господарства на будівництво та обслуговування житлового будинку в с. Урич.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи