Законопроект "Про мирні зібрання" в дії: у Львові провели мітинг на смітнику і пошепки



Молодіжний рух захисту національних інтересів провів акцію „За межею” відповідно до норм законопроекту „Про мирні зібрання” на стихійному смітнику на околиці Львова сьогодні, 11 червня, — повідомляє ZAXID.NET.

Як повідомив представник Молодіжний рух захисту національних інтересів Маркіян Гудз, акція протесту змодельована в умовах можливої дії закону "Про мирні зібрання" в тому вигляді, в якому існує зараз відповідний законопроект, що готується до другого читання у Верховній Раді.

Саме дійство нібито відбувалося у 2019 році, бо, за задумом організаторів, протестувальникам довелося чекати 9 років на дозвіл провести акцію.

Протестувальники обрали місце, де не заважатимуть роботі органів влади, підприємств — у закинутій промзоні, де стихійно скидають сміття, яке розкладається і смердить.

Учасники акції обережно сформулювали свої вимоги: "Політика вождя В.Ф.Януковича містить деякі недоліки", "Братське єднання з російським народом, можливо, передчасне", "Нові підручники з історії містять деякі неточності", "Розвиток української мови дещо сповільнився".

Вони також максимально дотримувалися дозволеного рівня шуму, і тому скандували "Ганьба!" пошепки.

Завершенням акції стала втеча від добровольця, який хотів долучитися до протестувальників і підтримати їхні гасла, оскільки за пропонованим законодавством кількість учасників мирних зібрань регламентована. А за порушення регламенту передбачена відповідальність.

При цьому за дотриманням порядку під час заходу "За межею" спостерігали, поєднуючи це з основними посадовими обов’язками, восьмеро працівників Дорожньої патрульної служби.




Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи