Купатися у Тернопільському ставі – заборонено



З 1 червня 2010 року заборонено функціонування міського пляжу. Про це йшлося на засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії, яка відбулась вчора, 9 червня, під головуванням заступника міського голови з соціальних питань, голови МНПК Романа Легкого.

Як повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради, за результатами перевірки міської санепідемстанції, яка виявила невідповідність умов на пляжі санітарно-гігієнічним вимогам, головний державний санітарний лікар м. Тернополя виніс постанову про заборону функціонування даного об’єкта. Непідготовленість пляжної інфраструктури до відпочинкового сезону пов’язана із відсутністю його відповідного утримувача. Наразі відділ технагляду міської ради готує матеріали для оголошення конкурсу оренди пляжу, а також разом із КП «Міська шляхово-експлуатаційна дільниця» проводить роботи з облаштування пляжної території (очищення від сміття, впорядкування вбиралень, рекультивація піску тощо).

Таким чином, міська надзвичайна протиепідемічна комісія повідомляє, що на даний час у Тернопільському ставі купатися та відпочивати на пляжі заборонено. Такі заходи здійснюються з метою запобігання інфекційним захворюванням серед дітей і дорослих і триватимуть до забезпечення відповідних санітарних вимог утримання пляжу.

Також звертаємо увагу мешканців на те, що за результатами перевірки міської СЕС, якість води у Тернопільському ставі в районі ресторану «Хутір» не відповідає санітарним вимогам (тут є підозра на скид в озеро стічних вод).

Окремої уваги заслуговує стан джерел на території міста. Отже, як повідомили фахівці міської санепідемстанції, останні дослідження засвідчили перевищення вмісту нітратів у воді джерел в парку «Топільче» та Парку Національного Відродження. У зв’язку з цим, на даний час дані два джерела не можна використовувати в якості питної води.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи