У Тернополі зафіксували 100 випадків гострих кишкових захворювань за 5 місяців



За інформацією Тернопільської міської санепідемстанції, відповідний моніторинг підтверджує, що ринкова й особливо стихійна торгівля є вагомим фактором виникнення та поширення інфекційної захворюваності у місті. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської міської ради.

У ході перевірок виявили низку порушень, зокрема: торгівлю без дозвільних документів, продаж кремово-кондитерських, ковбасних виробів, кави, чаю й іншої продукції з рук, нерозмежування торгівлі продуктами різних видів і станів (наприклад, сирно-молочна продукція разом із сирою птицею), недотримання термінів реалізації і температурного режиму зберігання харчових продуктів, відсутність експертизи продовольчих товарів на стихійних ринках (вулиці Шептицького, 15 Квітня), непроходження медичного огляду продавцями.

За даними міської СЕС, упродовж 5 місяців у Тернополі зафіксували 100 випадків гострих кишкових захворювань, із них – захворіли 72 дітей, віком до 14 років, які споживали молочні продукти, придбані на стихійних ринках.

Іншими джерелами кишкових інфекцій виявились ранні фрукти й овочі, ковбасні вироби, які реалізовують у місцях несанкціонованої торгівлі.

Міська надзвичайна протиепідемічна комісія звертається до тернополян не купувати продукцію у невстановлених для цього місцях, які є середовищем поширення небезпечних захворювань.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи