Уряд виділить Львівщині 34 млн. грн. на подолання наслідків буревію та паводку



Уряд виділить Львівщині 10 млн. грн. на подолання наслідків буревію 3 червня та 24 млн. грн. на подолання наслідків паводку, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської ОДА.  

Про це 7 червня під час візиту на Львівщину повідомив міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич.

„На позачерговому засіданні уряду було підписано розпорядження про виділення зі спецфонду 10 млн. грн. для покриття видатків на подолання наслідків буревію: 7 млн. грн. на Львів і 3 млн. грн. — на село Сокільники. Зокрема, ці кошти підуть на відбудову Народного дому в селі", — сказав Нестор Шуфрич.

Крім цього, Львівщині буде виділено 24 млн. грн. на ліквідацію наслідків повені, що пройшла у травні-червні цього року. „Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області на подолання наслідків повені, що пройшли цими регіонами протягом останніх трьох тижнів потребують близько 70 млн грн., з яких 24 млн. буде виділено Львівській області”, — сказав він.

Міністр  також пообіцяв вирішити питання виділення коштів на закупівлю нового обладнання для метеорологічних станцій. "Буде зроблено оцінку всього, що відбулося на Львівщині протягом останніх 3-х тижнів. За останні 3 роки, незважаючи на лиха, які були у 2008 році, ці питання не вирішено, але нова влада їх вирішить", — сказав він.

Під час візиту на Львівщину міністр також оглянув об’єкти, які були зруйновані внаслідок буревію 3 червня і провів нараду у Львівській ОДА.




Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи