Масові зловживання з коштами на ліквідацію наслідків повені 2008 року виявлено на Львівщині






Масові зловживання з бюджетними коштами на ліквідацію наслідків паводку 2008 року виявлено на Львівщині, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

Працівники міліції з 2008 року до сьогодні виявили 60 порушень кримінального характеру — розкрадання та нецільове використання бюджетних коштів, виділених для ліквідації наслідків паводку 2008 року.

У перші місяці після паводків спостерігались випадки внесення неправдивих даних про постраждалих фізичних осіб, які, нібито, потребували компенсації втрат від стихії. Зокрема, у Самбірському районі службовими особами місцевої ради під час обстеження приватних садиб було внесено неправдиву інформацію про важкість наслідків, нанесених стихією. Через це з бюджету держави незаконно виплачено матеріальну допомогу на 200 тис. грн.

Пізніше правоохоронці викривали порушення у процесі проведення відновлювальних робіт. Зокрема, викрито службових осіб приватного підприємства, яке виконувало роботи з будівництва берегоукріплень та ремонту доріг на території Сколівського району без відповідного дозволу. В результаті цього з бюджету держави безпідставно виплачено понад 1 млн. грн.

Крім цього, через незавершені роботи, зимовим льодовим затором було змито більшу частину проведеного берегоукріплення на ділянці річки у Сколівському районі

Також під час перевірки встановлені окремі випадки безпідставного внесення до переліку об’єктів, що постраждали внаслідок стихійного лиха 23-27 липня 2008 року, приміщень установ, які прийшли у занедбаний стан у процесі їх експлуатації раніше.  

Зокрема, у Городоцькому районі бюджетні кошти були виділені на ліквідацію наслідків стихії, а натомість за них відремонтовано приміщення Народного дому та проведено ремонт вуличного освітлення, що завдало державі збитків майже на півмільйона гривень. 

У ВЗГ нагадують, що в 2008 році на території Львівської області 9 районів оголошено зонами надзвичайної ситуації, визнано постраждалими 197 населених пунктів, визнано потерпілими більше 5 тис. громадян, понад 700 об`єктів АПК та ЖКГ, які потребують або потребували ремонтних і відновлювальних робіт.

Стихією зруйновано значну кількість ділянок об`єктів Облавтодорів та доріг місцевого значення. На аварійно-відновлювальні роботи було виділено майже 300 млн. бюджетних коштів.

Нагадаємо, що минулого тижня мешканці одного з сіл Старосамбірського району перекрили дорогу "Львів-Ужгород" на Львівщині через неефективне використання коштів на протипаводкові заходи.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи