Шуфрич відвідав Львівщину для ознайомлення з ліквідацією наслідків буревію



Міністр МНС Нестор Шуфрич відвідав Львівську область вчора, 3 червня, пізно ввечері для ознайомлення з ліквідацією наслідків шквального буревію, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської ОДА.

Міністр оглянув село Сокільники біля Львова, де буревій зірвав близько 30 дахів та зруйнував газорозподільчу станцію.

Після засідання обласного оперативного штабу Нестор Шуфрич повідомив, що станом на вечір 3 червня 95 відсотків енергозабезпечення всіх житлових об’єктів у місті Львові відновлено, і до понеділка буде відновлено повністю.

«На жаль, частина міста внаслідок буревію залишилася без електро- та водопостачання. Водопостачання вже відновлене майже на 100%, а там, де вода ще не подається — представники МНС її підвезуть», — сказав він.

Під час наради відбулася телефонна розмова з Президентом України Віктором Януковичем і голова ЛОДА Василь Горбаль доповів президенту про надзвичайну ситуацію, яка склалася в області.

«Ми очікуємо рішення Кабінету міністрів щодо коштів для ліквідації наслідків паводку. Наразі визначається сума збитків. Проте зрозуміло, що найбільше постраждали Сокільники. 11 будинків у цьому населеному пункті залишилися без дахів. Зараз фахівці збирають інформацію щодо ситуації у сусідніх селах», — сказав голова ЛОДА Василь Горбаль.

Нестор Шуфрич запевнив, що найближчими днями до президента та уряду буде доведено суму збитків і будуть виділені кошти на відновлення об’єктів комунальної та приватної власності. 

Нагадаємо, що вчора, 3 червня, у другій половині дня пронісся шквальний буревій, внаслідок чого було знеструмлено 3 райони Львова, більше половини міста лишилося без води, повалено дерева, зірвано дахи з будинків, завалено дороги та автомобілі, а у Пустомитівському районі відключено від електропостачання 56 населених пунктів.




Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи