Шуфрич відвідав Львівщину для ознайомлення з ліквідацією наслідків буревію



Міністр МНС Нестор Шуфрич відвідав Львівську область вчора, 3 червня, пізно ввечері для ознайомлення з ліквідацією наслідків шквального буревію, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської ОДА.

Міністр оглянув село Сокільники біля Львова, де буревій зірвав близько 30 дахів та зруйнував газорозподільчу станцію.

Після засідання обласного оперативного штабу Нестор Шуфрич повідомив, що станом на вечір 3 червня 95 відсотків енергозабезпечення всіх житлових об’єктів у місті Львові відновлено, і до понеділка буде відновлено повністю.

«На жаль, частина міста внаслідок буревію залишилася без електро- та водопостачання. Водопостачання вже відновлене майже на 100%, а там, де вода ще не подається — представники МНС її підвезуть», — сказав він.

Під час наради відбулася телефонна розмова з Президентом України Віктором Януковичем і голова ЛОДА Василь Горбаль доповів президенту про надзвичайну ситуацію, яка склалася в області.

«Ми очікуємо рішення Кабінету міністрів щодо коштів для ліквідації наслідків паводку. Наразі визначається сума збитків. Проте зрозуміло, що найбільше постраждали Сокільники. 11 будинків у цьому населеному пункті залишилися без дахів. Зараз фахівці збирають інформацію щодо ситуації у сусідніх селах», — сказав голова ЛОДА Василь Горбаль.

Нестор Шуфрич запевнив, що найближчими днями до президента та уряду буде доведено суму збитків і будуть виділені кошти на відновлення об’єктів комунальної та приватної власності. 

Нагадаємо, що вчора, 3 червня, у другій половині дня пронісся шквальний буревій, внаслідок чого було знеструмлено 3 райони Львова, більше половини міста лишилося без води, повалено дерева, зірвано дахи з будинків, завалено дороги та автомобілі, а у Пустомитівському районі відключено від електропостачання 56 населених пунктів.




Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи