Голова Львівської ОДА пообіцяв приміщення для створення Центру польської культури



Голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль пообіцяв підібрати приміщення для створення у Львові Центру польської культури, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської ОДА.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський порушив питання створення у Львові Центру польської культури сьогодні під час зустрічі з головою ЛОДА Василем Горбалем.

Губернатор Львівщини запевнив польську сторону, що сприятиме польській громаді та пообіцяв спільно з головою Львівської облради Мирославом Сеником підібрати приміщення для майбутнього центру.

Крім цього, Яцек Ключковський цікавився підготовкою Львівщини до Євро-2012, зокрема будівництвом концесійної дороги Краківець-Львів. За його словами, інвестор, який споруджує цю магістраль від кордону територією Польщі, встигне звести її, але його хвилює чи буде збудована українська частина.

У відповідь Василь Горбаль повідомив польського дипломата, що вже є інвестор, який будуватиме магістраль Краківець-Львів на території України і що це питання незабаром буде предметом окремої наради під головуванням Президента України Віктора Януковича.




Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи