У Тернополі молодь вшанує пам’ять юнака, який помер у київському райвідділі міліції



Біля Тернопільського обласного управління МВС України за адресою вул. Валова, завтра, 1 червня, о 10.10 , 11 молодіжний рух «Спротив» розпочне акцію протесту проти свавілля українських міліціонерів, «які катують та вбивають людей в Україні». Йдеться про смерть юнака в одному з київських райвідділів, – повідомляє «ЗІК».  

Студенти та матері пройдуть траурною ходою від пам’ятника Іванові Франку до Тернопільського обласного управління МВС України, під який покладуть траурні вінки та квіти у пам’ять про загиблого юнака.

Паралельно 1 червня о 10.00 пройдуть акції у Києві, під відділком, де вбили хлопця, та обласними управлінням УМВС у таких містах: Рівне, Івано-Франківськ, Кіровоград, Ужгород, Хмельницький, Донецьк, Житомир, Львів, Євпаторія, Харків та ін.

Ці акції, твердять організатори, попереджувальні. Якщо їх вимоги виконані не будуть, через тиждень обіцяють вдатися до більш масових та агресивних форм протесту по всій Україні.

Довідка

Днями дільничний міліціонер забрав 19-річного студента у районний відділок міліції Шевченківського району, а вже на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи