Мешканці Івано-Франківська можуть залишитись без водопостачання

Мешканці Івано-Франківська можуть залишитись без водопостачання, якщо Тисмениця не припинить незаконно відбирати воду, - повідомляє "Малакава".

На сьогодні, за даними УЖКГ в області, Тисменецький водоканал, якому подачу води здійснює франківський «Водоекотехпром», боргує обласному центру майже 2 мільйони. У ході перевірки обласного УЖКГ, яка була здійснена на тисменецькому водоканалі минулого тижня, було з`ясовано, що проплата за минулий рік по використаній воді була здійснена у сумі 12 тисяч гривень, що становить менше п`яти відсотків потрібної суми.

«Як міський голова я змушений в першу чергу думати за мешканців свого міста. А ситуація наступна, якщо безгосподарність, яка є на тисменецькому водоканалі, не зменшиться, наше комунальне господарство «Водоекотехпром», яке забезпечує водою більшість мешканців міста, може зупинити подачу води франківчанам. Цього я допустити не можу», — заявив міський голова Віктор Анушкевичус.

Крім того, мер наголосив, що 80 % врізів у систему водопостачання з боку Тисмениці є несанкціонованими. Ним була висунута пропозиція правлінню ОДА та УЖКГ в області створити відповідну робочу групу, яка допоможе прояснити ситуацію з боргом та сприяти його погашенню.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи