Під час зйомок фільму школяр застрелив пенсіонера на Прикарпатті

Під час зйомок аматорського відео на Прикарпатті школяр застрелив дідуся, - повідомляє "ТСН".

Одинадцятикласник і літній чоловік були акторами. Учень навіть не підозрював, що рушниця, яку йому видали як реквізит, справжня, до того ж ще й заряджена.

Аматорський фільм знімав шкільний учитель музики. Ролі у ньому виконували цьогорічні випускники. За сюжетом, на уроці історії лінькуватий учень помилився з датою початку війни. Через це він переноситься у воєнні часи. У фіналі в учня прокидається жага знань.

До зйомок готували епізод, у якому 79-річний чоловік у формі німецького генерала стояв навпроти учнів зі зброєю. Зйомки ще не почалися, коли раптом пролунав постріл. Куля влучила літньому чоловікові у хребет.

Сенсом життя загиблого було колекціонування військового одягу та зброї. Завдяки цьому він і опинився на знімальному майданчику. Надати реквізит він погодився лише за умови, що візьме у дійстві активну участь.

За словами правоохоронців, рушниця, з якої вистрілили, поміж муляжів була єдиною справжньою зброєю. Її привіз друг режисера-аматора – колекціонер зброї, знаний мисливець району.

Режисер-аматор гадки не має, звідки на майданчику взялася справжня рушниця. Він певен, що учень, в руках якого вона була, також не здогадувався, що зброя справжня.

Однокласники хлопця, який стріляв, та його рідні від коментарів відмовилися. Дитина перебуває у шоковому стані.

Нині проти школяра та власника рушниці порушено кримінальну справу за статтями «вбивство з необережності» та «неналежне поводження з вогнепальною зброєю». Дії вчителя перевіряють фахівці.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи