В Карпатах випустили на волю шістьох зубрів



Перших шістьох зубрів впустили на волю в Національному природному парку „Сколівські Бескиди” на Львівщині в рамках реалізації Програми реінтродукції зубрів в Українських Карпатах, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львiвського обласного управління лісового і мисливського господарства.

Зубрів привезли у червні минулого року з німецького міста Гера. Протягом року тварини адаптувалися до умов українських Карпат у вольєрі Майданського лісництва.

Міжнародний проект „Відновлення субпопуляції бізона європейського (зубра) в Східних Карпатах” на території НПП „Сколівські Бескиди”, є складовою частиною міжнародного проекту реінтродукції зубрів у Східних Карпатах (Польща, Словаччина, Румунія), який дофінансується нідерландським Фондом Великих Рослиноїдних Ссавців.

Проект підтримується комісією зі збереження видів Міжнародного Союзу Охорони Природи. Науковий супровід проекту здійснюється Інститутом екології Карпат НАН України та Інститутом зоології Польської Академії наук.

Згідно з умовами проекту, на територію «Сколівських Бескидів» протягом 2006-2015 рр. планується щорічно завозити 4-6 зубрів із центрів їхнього розведення в Західній Європі.

У цьому році планується отримання чотирьох генетично відібраних зубрів з Баварського лісового національного парку (Німеччина), який приєднався до реалізації проекту і уже передав НПП «Сколівські Бескиди» документи на зубрів.




Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи