У Тернополі зустрінуться заробітчани з трьох областей



Перша на Тернопільщині зустріч трудових мігрантів та їхніх родин із Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей відбудеться в обласному центрі у суботу, 22 травня, - повідомляє «ЗІК».

Організатори – пасторально-місійний відділ УГКЦ – запрошують у приміщення єпархіального управління, що на вулиці Січових Стрільців, не лише теперішніх емігрантів і заробітчан, а всіх, хто був на роботі за кордоном або чиї родичі там перебувають зараз.

Під час зустрічі учасники зможуть поспілкуватися між собою, з владикою Василем Семенюком, священиками, представниками спільноти «Пієта», учасниками піших прощ від Самбора до Зарваниці. Можна буде побачити експозицію «Наші в Італії».

«Початок зустрічі о 10.00 Триватиме – до 16.00, – розповіла одна з організаторів акції, представник спільноти «Пієта» Оксана Пронюк. – Окрім молитви за мігрантів та їхніх родин, обговорення доктрини УГКЦ про трудову міграцію, розповіді про пішу прощу, йтиметься і про спорудження скульптурної композиції заробітчанам у Зарваниці».

Щоб краще познайомитися між собою, поспілкуватися, учасники зустрічі попрацюють у групах.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи