За незаконний гральний бізнес тернопільський підприємець заплатить понад 5 млн. грн.



Податковою міліцією Тернопілля встановлено факт надання одним із фізичних осіб-підприємців послуг у сфері грального бізнесу в орендованому приміщенні, облаштованому під комп’ютерний клуб. Про це кореспондента «ОстроВ» повідомила начальник юридичного управління ДПА в Тернопільській області Ірина Хома.

В даному клубі здійснювали прийом готівкових коштів, переводили їх в електронні та надавали можливість брати участь у азартних іграх через мережу Internet, що в розумінні Закону України „Про патентування деяких видів підприємницької діяльності” є гральним бізнесом, оскільки передбачає діяльність, пов’язану з влаштуванням гральних місць з грошовим або майновим виграшем та розиграшів з видачею грошових виграшів у готівковій або майновій формі.

Податківці вилучили 5 системних блоків персонального комп’ютера, 5 моніторів та майже 4 тис. грн. готівки.

Враховуючи  вимоги статей 2 і 3 Закону України „Про заборону грального бізнесу в Україні” в Україні забороняється гральний бізнес та участь в азартних іграх. За їх порушення до суб’єктів господарювання, які організовують і проводять на території України азартні ігри, застосовуються фінансові санкції у розмірі вісім тисяч мінімальних заробітних плат та стягнення прибутку (доходу) від проведення такої азартної гри до Державного бюджету України. Податківцями, на підставі Закону України „Про державну податкову службу в Україні”, було підготовлено та подано відповідний позов про застосування до підприємця-порушника штрафної санкції до Тернопільського окружного адміністративного суду, постановою якого задоволено позовні вимоги податківців щодо стягнення в дохід Державного бюджету України 5,2 млн. грн. та конфіскацією вилученого майна та коштів. 

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи