«Бюджет Івано-Франківська – це бюджет споживання і гроші - в пісок», - «Громадський форум»



«За останні чотири роки економіка міста розвивалась погано. Жодного нового інвестиційного проекту в місто не було залучено. Більше того, влада успішно поховала проект «Хриплинський інвестиційний вузол», а прийнятий бюджет – це бюджет споживання і гроші в пісок». Про це заявив лідер ГО «Громадський форум» Юрій Соловей на засіданні прес-центру «Вектор».

 

За словами Соловея, місцева влада повністю забюрократизувала тендерну систему у місті та розвиток малого і середнього бізнесу.

 

«Підприємцю сьогодні, аби розпочати свою справу і отримати дозвіл – це суди і ходіння по мукам», - говорить Юрій Соловей.

 

Він стверджує, що в прийнятому бюджеті 90% коштів будуть спрямовані не на розвиток комунальних програм, а на споживання.

 

«Ця ситуація, - стверджує Соловей, ні до чого не приведе і наступний рік для Івано-Франківська буде ще гіршим».

 

Водночас, Соловей вважає, що розподіл бюджетних коштів забезпечує пряме вливання грошей на КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Лише від галузі освіти  тепловики отримають 8 мільйонів гривень. «Громадський форум» переконаний, що цей показник був би значно меншим, якби місцева влада вирішила питання автономного опалення у школах і дитсадках міста.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи