В Тернополі 22-23 травня відбудеться Свято Героїв



Свято Героїв – головний захід в рамках молодіжної кампанії «Героям слава», яка започаткована в 2008 році, - повідомляє «УкрЗахідінформ».
Його вже відзначають майже 70 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення 23 травня як Свята Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.
Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому, що саме в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України в ХХ столітті: 4 травня 1924 року - головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття - Микола Міхновський; 25 травня 1926 року - головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років - Симон Петлюра; 23 травня 1938 року - засновник і провідник ОУН - Євген Коновалець. В роки німецької, а згодом радянської окупації це свято відзначалося у підпіллі.
Із проголошення незалежности України його святкування відновлено.
На початку 2000-х років обласні ради ряду областей затвердили це свято як офіційне на своєму рівні.
Місія молодіжної патріотичної кампанії «Героям слава!» - масова популяризація серед української молоді подвигу українців, які стали на захист Батьківщини, боролись за свободу і добробут своєї землі і віддали за неї найдорожче – своє життя
Головна ідея полягає у максимальному поширені і проникненні червоно-чорної та синьо-жовтої символіки (стрічок, значків, відзнак, наклейок, банерів тощо) в дні найбільшого вияву українського духу. Дні геройської смерті крутянців, Коновальця, Шухевича і Бандери, День створення УПА на Свято Покрови мають стати прикладом національного єднання під одною символікою.
Цього року, як і в минулих роках, до Свята Героїв були приурочені Всеукраїнські змагання із пішого мандрівництва «Стежками Героїв», масові молодіжні військово-патріотичні ігри «Гурби-Антонівці» та «Легенда УПА», «100 км за 24 години», організовані молодіжними організаціями Пласт-НСОУ, Молодіжний Націоналістичний Конгрес та Тризуб ім. С. Бандери відповідно. В Тернопільській області до молодіжної кампанії також долучилися: Спілка Української Молоді в Україні, Молода Просвіта, Товариство Обереги, Молодіжна комісія УГКЦ.
22-23 травня в різних областях заплановані масові патріотичні марші, концерти, спортивні змагання.
Закликаємо громадян одягнути червоно-чорну чи синьо-жовту символіку в ці дні, в пам'ять про тисячі і тисячі Героїв, які віддали своє життя в боротьбі за свою Батьківщину.






Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи