В Тернополі 22-23 травня відбудеться Свято Героїв



Свято Героїв – головний захід в рамках молодіжної кампанії «Героям слава», яка започаткована в 2008 році, - повідомляє «УкрЗахідінформ».
Його вже відзначають майже 70 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення 23 травня як Свята Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.
Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому, що саме в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України в ХХ столітті: 4 травня 1924 року - головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття - Микола Міхновський; 25 травня 1926 року - головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років - Симон Петлюра; 23 травня 1938 року - засновник і провідник ОУН - Євген Коновалець. В роки німецької, а згодом радянської окупації це свято відзначалося у підпіллі.
Із проголошення незалежности України його святкування відновлено.
На початку 2000-х років обласні ради ряду областей затвердили це свято як офіційне на своєму рівні.
Місія молодіжної патріотичної кампанії «Героям слава!» - масова популяризація серед української молоді подвигу українців, які стали на захист Батьківщини, боролись за свободу і добробут своєї землі і віддали за неї найдорожче – своє життя
Головна ідея полягає у максимальному поширені і проникненні червоно-чорної та синьо-жовтої символіки (стрічок, значків, відзнак, наклейок, банерів тощо) в дні найбільшого вияву українського духу. Дні геройської смерті крутянців, Коновальця, Шухевича і Бандери, День створення УПА на Свято Покрови мають стати прикладом національного єднання під одною символікою.
Цього року, як і в минулих роках, до Свята Героїв були приурочені Всеукраїнські змагання із пішого мандрівництва «Стежками Героїв», масові молодіжні військово-патріотичні ігри «Гурби-Антонівці» та «Легенда УПА», «100 км за 24 години», організовані молодіжними організаціями Пласт-НСОУ, Молодіжний Націоналістичний Конгрес та Тризуб ім. С. Бандери відповідно. В Тернопільській області до молодіжної кампанії також долучилися: Спілка Української Молоді в Україні, Молода Просвіта, Товариство Обереги, Молодіжна комісія УГКЦ.
22-23 травня в різних областях заплановані масові патріотичні марші, концерти, спортивні змагання.
Закликаємо громадян одягнути червоно-чорну чи синьо-жовту символіку в ці дні, в пам'ять про тисячі і тисячі Героїв, які віддали своє життя в боротьбі за свою Батьківщину.






Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи