На Тернопільщині колишній військовослужбовець торгував тротилом



Загрозливий для життя арсенал зброї переховував у приватному будинку та гаражі 57-річний мешканець Збаразького району, що на Тернопільщині. Коли пенсіонер вирішив продати небезпечний товар, ним зацікавилися тернопільські міліціонери. Про це «ОстроВ» повідомили у ВЗГ УМВС України в Тернопільській області.

Відставний військовослужбовець раніше, ще за роки служби в армії у сусідній державі скористався можливістю привласнити боєприпаси та вибухівку. Невідомо, як саме це йому вдалося зробити, але вибухівку, на якій красувався напис «тротил»,  підполковник у відставці привіз на Тернопілля.

Чоловік вирішив збагатитися на продажі смертоносного товару. Пенсіонер підшукував покупця, якому хотів збути небезпечний товар. Така затія закінчилася для зловмисника тим, що міліціонери затримали чоловіка при спробі продати одну двохсотграмову тротилову шашку. При обшуку у будинку жителя Збаразького району працівники міліції виявили та вилучили ще три тротилові шашки вагою по двісті грамів кожна. Окрім цього пенсіонер переховував вдома більше двохсот набоїв різного калібру.

Щодо любителя переховувати небезпечні іграшки порушена кримінальна справа за статтею 263 Кримінального кодексу України, а саме – незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами. Щонайменше покарання, передбачене законодавством за подібне, – позбавлення волі на термін від 2 до 5 років. Триває розслідування.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи