Всеукраїнський Велодень збере "байкерів" і в Івано-Франківську

У суботу, 29 травня 2010 року, в Івано-Франківську відбудеться масовий велопробіг, приурочений до Всеукраїнського Велодня 2010, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Івано-Франківськ таким чином приєднається до десятків інших міст України, де відзначатимуть цей день.

Цілі пробігу — прокламація безпечного руху в межах міста, заклик до взаємоповаги водіїв авто і велосипедистів на дорогах, пропаганда активного відпочинку та здорового способу життя, реклама велосипеда як альтернативного та екологічного виду міського транспорту. Ця громадська акція має мирний характер і призначена для демонстрації єдності велосипедистів, незалежно від способу катання, віку, статі чи професії.

Велопробіг розпочнеться о 10:00 біля будівлі ОДА (вул. Грушевського, 21) і пройде за маршрутом: будівля ОДА — вул. Гаркуші — вул. Лепкого — вул. Незалежності — вул. Січових Стрільців — вул. Чорновола — вул. Довженка — вул. Мазепи — вул. Короля Данила — вул. Ленкавського — вул. Бельведерська — вул. Довга — вул. Галицька — міська Ратуша (площа Ринок). Колона велосипедистів рухатиметься у супроводі автомобілів ДАІ, демонструючи цим свою повагу до правил дорожнього руху та прагнення до рівності прав водіїв авто і велосипедистів на дорогах міста. Передбачається, що участь у велопробігу візьмуть велосипедисти з Івано-Франківська та інших міст області.

У рамках Велодня в Івано-Франківську відбудеться також ІІ етап любительських змагань із крос-кантрі (29 травня, с. Хом’яківка, траса неподалік садиби «Будьмо здорові!»; початок о 13:00). Перший етап змагань відбувся 2 травня цього року.

ДОВІДКА. Велоактивісти Івано-Франківська цьогоріч уже вдруге відзначатимуть український Велодень. Минулого року вулицями міста пройшла колона з понад 60 велосипедистів.

Організаторами велопробігу та змагань до Велодня 2010 в Івано-Франківську виступають велоцентр MTBBike (http://mtbbike.com.ua), клуб «Velo-Stalker» (http://velo-stalker.if.ua), а також небайдужі активісти велогромади міста. На акцію запрошуються як представники міських та регіональних ЗМІ, так і всі бажаючі приєднатися до велосипедного руху Івано-Франківська.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи