Депутати Івано-Франківської облради з четвертої спроби прийняли заяву по ЧФ

13 травня на сесії Івано-Франківської обласної ради депутати облради прийняли звернення до Верховної Ради, в якому вимагають денонсації угод щодо перебування ЧФ на території України ще 25 років після 2017 року, - повідомляє "ZAXID.NET"

Це звернення депутатський корпус Прикарпаття тричі не міг ухвалити, через відсутність кворуму у сесійній залі. Тоді Івано-Франківські обранці вимагали від Верховної Ради не ратифікувати угоди щодо ЧФ.

Водночас, депутати ухвалили ще одну Заяву, в якій стурбовані «розвитком суспільно-політичної ситуації в державі – широкомасштабним наступом на демократичні цінності та національні інтереси».

«Висловлюючи волю мешканців Прикарпаття, вимагаємо від Президента України Віктора Януковича, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України: дотримання Конституції та Законів України щодо гарантування суверенітету, територіальної цілісності та унітарності нашої держави, припинення антиукраїнської гуманітарної політики, збереження євроатлантичного курсу України; денонсації угод щодо продовження терміну перебування ЧФ Російської Федерації на території України, прийнятих всупереч статті 17 Основного Закону України; унеможливлення контролю з боку інших держав над стратегічними галузями економіки та підприємствами промисловості; захисту прав і свобод громадян; недопущення спотворення функцій правоохоронних органів, які присягали на вірність українському народу», - зазначено в заяві.

За відповідну заяву проголосувало 76 депутатів, проти проголосували 6 і 7 утрималось.

Водночас, вимоги щодо імпічменту Президента України Віктора Януковича та розпуску Верховної Ради України не підтримали.

Голова обласного осередку ВО «Свобода» Відтак Сич переконаний, що прийняті заяви – «це окозамилювання прикарпатців».

«Кожна дія добра тоді, коли її роблять вчасно», - переконаний Сич. На його думку, в державі відбувається антиконституційний переворот і узурпація влади, коли Президент та Верховна Рада порушують Конституцію, а судова гілка влади закриває на це очі.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи