Арештовано банду злодіїв, котрі орудували в 3-х районах Тернопільщини



Зграя злодіїв орудувала майже півроку в трьох районах області - Підволочиському, Збаразькому та Тернопільському, а вийти на її слід ніяк не вдавалося. Згодом міліціонери з’ясували - справа в тому, що кістяк групи складали раніше судимі за організовані злочини особи. Про це «ОстроВ» повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Тернопільській області.

Організатора та його активних помічників тернопільські міліціонери арештували. Наразі документуються злочини, вчинені зграєю і з’ясовується причетність інших осіб до злочинного угруповання.

Як повідомив начальник УМВС України в Тернопільській області Василь Поліщук, головним фігурантом злодійської групи був 48-річний житель Підволочиського району. Чоловік раніше судимий за крадіжки великої рогатої худоби у складі організованого злочинного угруповання, тож кримінального досвіду не бракувало. До спілки покликав собі подібних. Чимало лиха натерпілися від зловмисників потерпілі. Зграя не гребувала нічим. Все, що могло принести будь-який прибуток, зловмисники викрадали, завдаючи чималих збитків.

На даний час вдалося довести причетність підозрюваних до майже 15 фактів крадіжок. Найбільше наслідили зловмисники на Підволочищині. Серед потерпілих – підприємці. В одного з них зграя поцупила  зі складського приміщення електроінструменти, в іншого – деревообробне обладнання. Дехто позбувся не лише техніки, а й живого товару – зловмисники  викрали поросят. Зі слів Василя Поліщука, крадіжки тварин зграя планувала переважно перед вихідними, адже в суботу, неділю в багатьох населених пунктах працюють ринки. Там і збували живий товар.

З приватних  сільськогосподарських підприємств Збаразького району зловмисники теж викрали поросят. В одного підприємця зловмисники поцупили 14 поросят,  а в його односельчанина - 6 свиней. Також 20 голів живого товару втратив і фермер з Тернопільського району, а в іншого підприємця зграя викрала корм для свиней.

Потерпіли від крадіїв і власники тепличного комбінату. На територію підприємства зловмисники навідувалися тричі. Винесли звідти два ящики ламп денного освітлення,  шість електродвигунів, чотири алюмінієвих вентилятори та інше устаткування.

Також задокументовано 3 факти крадіжок з приватних будинків жителів Тернопільського району. Злодії, користаючись відсутністю господарів, винесли електротехніку, інструменти та інше добро. На даний час усіх учасників злочинного угруповання арештовано. Триває розслідування.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи