Арештовано банду злодіїв, котрі орудували в 3-х районах Тернопільщини



Зграя злодіїв орудувала майже півроку в трьох районах області - Підволочиському, Збаразькому та Тернопільському, а вийти на її слід ніяк не вдавалося. Згодом міліціонери з’ясували - справа в тому, що кістяк групи складали раніше судимі за організовані злочини особи. Про це «ОстроВ» повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Тернопільській області.

Організатора та його активних помічників тернопільські міліціонери арештували. Наразі документуються злочини, вчинені зграєю і з’ясовується причетність інших осіб до злочинного угруповання.

Як повідомив начальник УМВС України в Тернопільській області Василь Поліщук, головним фігурантом злодійської групи був 48-річний житель Підволочиського району. Чоловік раніше судимий за крадіжки великої рогатої худоби у складі організованого злочинного угруповання, тож кримінального досвіду не бракувало. До спілки покликав собі подібних. Чимало лиха натерпілися від зловмисників потерпілі. Зграя не гребувала нічим. Все, що могло принести будь-який прибуток, зловмисники викрадали, завдаючи чималих збитків.

На даний час вдалося довести причетність підозрюваних до майже 15 фактів крадіжок. Найбільше наслідили зловмисники на Підволочищині. Серед потерпілих – підприємці. В одного з них зграя поцупила  зі складського приміщення електроінструменти, в іншого – деревообробне обладнання. Дехто позбувся не лише техніки, а й живого товару – зловмисники  викрали поросят. Зі слів Василя Поліщука, крадіжки тварин зграя планувала переважно перед вихідними, адже в суботу, неділю в багатьох населених пунктах працюють ринки. Там і збували живий товар.

З приватних  сільськогосподарських підприємств Збаразького району зловмисники теж викрали поросят. В одного підприємця зловмисники поцупили 14 поросят,  а в його односельчанина - 6 свиней. Також 20 голів живого товару втратив і фермер з Тернопільського району, а в іншого підприємця зграя викрала корм для свиней.

Потерпіли від крадіїв і власники тепличного комбінату. На територію підприємства зловмисники навідувалися тричі. Винесли звідти два ящики ламп денного освітлення,  шість електродвигунів, чотири алюмінієвих вентилятори та інше устаткування.

Також задокументовано 3 факти крадіжок з приватних будинків жителів Тернопільського району. Злодії, користаючись відсутністю господарів, винесли електротехніку, інструменти та інше добро. На даний час усіх учасників злочинного угруповання арештовано. Триває розслідування.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи