"Старе кіно по-новому" унікальний фестиваль в Івано-Франківську

З 7 по 9 травня в Івано-Франківську проходитиме фестиваль сучасного мистецтва "Старе кіно по-новому", - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Фестивалем „Старе кіно по-новому” ми хочемо продовжити і розвинути пошуки нового і сучасного звучання старого фільму в несподіваному його прочитанні, поєднати класику, котра у свій час була авангардом мистецтва, зі сучасним мистецтвом на сьогоднішній день. „Німе” кіно, котрим будуть грати сучасні віджеї, стане одним з музикантів, а музиканти будуть персонажами фільму.

Ідея фестивалю – в поєднанні класики німого кіно зі сучасною музикою та сучасним відео-артом, переосмислення музичного супроводу кінофільмів і створення чотирьох різних медіа-вистав, у яких братимуть участь твори класиків світового кінематографу, з якими працюватимуть кращі віджеї та художники відео-арту з Івано-Франківської формації „Куб”, і відомі джазові музиканти з України(Івано-Франківськ, Київ і Львів) та Польщі, такі як Павел Постаремчак( Польща), Юрій Яремчук(Львів), Юрій Зморович(Київ), Марк Токар(Львів), Сергій Охрімчук(Київ), Роман Рось(Львів, Івано-Франківськ).

Довідка: Сучасне мистецтво у своїх пошуках нових можливостей та форм виразу знову зацікавилося озвученням „німого” кіно. Власне, засобами сучасного мистецтва. В Парижі, Мюнхені, Амстердамі, інших містах Європи можна відвідати ретро-кінотеатри, де демонструються старі фільми, котрі озвучують музиканти різних жанрів, і від цього сприймання фільму змінюється.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи