На Тернопільщині затримано розбійників, які «маскувалися» під міліціонерів



На Тернопільщині, у селі Дичків, представившись міліціонерами, зловмисники вчинили розбійний напад на сім’ю. про це «ОстроВ» повідомили в ДГЗ МВС України.

Міліціонерам вдалося розкрили резонансний розбійний напад за декілька годин. Нападники, маючи чималий кримінальний досвід, були впевнені, що сліди злочину вони спритно знищили, а разом із ними – всі докази своєї причетності до розбійного нападу.

Як розповів начальник обласного управління внутрішніх справ Василь Поліщук, ще відпрацьовуються версії, яким чином зловмисники вийшли на сім‘ю потерпілих, чи має злочин замовний характер, проте очевидними стали основні факти – злочинці діяли за попередньою змовою з метою заволодіння чужим майном.

Близько 20:00 у двері одного помешкання, що у селі Дичків, подзвонили. Молода господиня підійшла до домофону і побачила трьох молодиків. Ті представилися працівниками міліції, тицьнули у вічко відеокамери посвідчення і попросили відчинити двері. Перше, про що запитали невідомі, де господар. Жінка, будучи впевнена, що перед нею працівники міліції, не підозрюючи нічого лихого, зателефонувала чоловікові та перепитала, коли той буде вдома. Невідомим відповіла, що через 15-20 хвилин ті матимуть можливість поспілкуватися з господарем. І тут почалося непередбачуване: один зі зловмисників кинувся до комп‘ютера, до якого було підключено систему відеоспостереження за будинком, а двоє інших стали забирати цінності. В цей час до будинку прийшов родич потерпілої. Злочинці накинулися на нього, стали завдавати ударів та погрожувати зброєю. Відтак, один із зловмисників, побачивши на шиї жертви золотий ланцюжок, зірвав його. Відтак злочинці втекли, не домігшись того, за чим прийшли – значної суми грошей.

Слідчо-оперативна група Тернопільського райвідділу міліції спільно з розшуківцями, експертами та спеціалістами інших служб обласного управління прибула на місце скоєння злочину одразу, щойно надійшло повідомлення про вчинений розбійний напад. Перше, що стало відомо: нападники озброєні, до будинку потрапили, скориставшись міліцейським посвідченням, були без масок. Лиходії знехтували маскуванням лише тому, що були впевнені: відеозапис, який здійснюється в помешканні, вони знищать. Саме з цією метою один зі зловмисників вийняв  із комп’ютера вінчестер.Забрана комп’ютерна деталь, що мала гарантувати їм безпеку, виявилася не записом відеоспостереження, а містила дитячі ігри.

Зі слів генерал-лейтенанта міліції Василя Поліщука, правоохоронцям вдалося не тільки встановити особи підозрюваних, а й оперативно затримати їх. Причетними до резонансного злочину виявилися  двоє тернополян та житель Рівного. Усі раніше судимі. Є й двоє співучасників – таксист та молода жінка. Під час обшуків помешкань затриманих були виявлені награбовані цінності та вилучений пневматичний пістолет із слідами крові.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи