Переміни в роботі Тернопільського ДАІ чи просто хороший піар?



Здавалось би, що про будь-яку публічну особу можна знайти усе від «А» до «Я» у всесвітній павутині. Та це явно не про новообраного керівника Тернопільщини. Вся доступна інформація про нього зводиться до кількох речень, які дублюються на всіх інтернет-ресурсах. З них відомо, що Микола Сурник народився у 1965 році у смт.Стара Синява Летичівського району Хмельницької області. Здобув три вищих освіти: технічну, економічну, юридичну.  Новий керівник ДАІ області прибув до нас із Хмельницького, де керував головним управлінням промисловості та  розвитку інфраструктури обладміністрації. Перед цим двадцять три роки служив в ДАІ.

До слова, усі ці дані з’явились в Інтернеті якраз завдяки новому призначенню Миколи Сурника – всі заголовки вказують на таку особливість: посадовець відмовився від службових машин, якими послуговувався його попередник Олег Кав’юк (подальше призначення останнього пресі не розголошується – наразі відомо, що його звільнено з міністерства внутрішніх справ). Та ще й не будь-яких, а від Lexus та Toyota Land Cruiser. «Від того, що керівник буде їздити джипами, служби краще не запрацюють. Тому «Лексус» передано науково-дослідному експертно-криміналістичному центру, де вже невдовзі на його базі обладнають пересувну лабораторію. «Тойоту ленд крузер» ж переведено в підпорядкування чергової частини обласної міліції, щоб там  могли оперативно реагувати та виїжджати на місце подій», - пояснив  Микола Сурник  під час прес-конференції. Найзручнішими  для працівників ДАІ він вважає автомобілі ВАЗ-2109 та ВАЗ-21099, які в народі називають «дев’ятками».  «Вони витривалі і дешеві в обслуговуванні», – заявив він. Сам керівник ДАІ користуватиметься автомобілем "Фольксваген пасат", який до цього використовували як автомобіль супроводу.

Першою реакцією тернополян на цей жест була думка, що Сурник бажає таким чином виділитись і просто справити враження принципової і вольової людини.  Що ж, виділитись йому дійсно вдалось – як вже було сказано, тільки ледачий не написав про його рішення відносно «халявних» авто. Але повага до Сурника, незважаючи на те, що виконує він свої обов’язки всього кілька днів, зростає не по днях, а  по годинах. Із неофіційних джерел стало відомо, що він вже зумів заявити себе як гідний керівник. Подейкують, що Микола Сурник  вже шість років знаходився на пенсії і оскільки погодився «повернутися» з неї – значить налаштований рішуче і якісно виконувати свої обов’язки. Окрім цього не лише відмова від машин свідчить про його принциповість – адже обійнявши посаду керівника ДАІ, він втрачає солідну пенсію військового! Так чи інакше за кілька днів свого призначення він наполегливо наводить дисципліну: може підійти до персоналу в коридорі із запитанням: «чому ви тут  і що робите?», або «чому ви без фуражки?».

Та на прес-конференції Микола Сурник повівся як людина щира і відверта. Під час свого представлення шостого квітня пан Сурник розповів, що він готовий спілкуватися з пресою. «Набирайте, поспілкуюся із великим задоволенням!» - зауважив він, повідомивши журналістам номер свого мобільного.  До речі, такий жест посадовця у Тернополі — чи не перший за останні роки.  Інші представники влади своїми мобільними не розкидаються.

Першими кроками нового керівника, з його слів, буде удосконалення стосунків інспекторів з учасниками дорожнього руху — водіями та пішоходами. Щоб усе відбувалося на засадах ввічливості, поваги та дотримання вимог закону. Наразі Микола Сурник заявив, що не збирається нікого звільняти з посад, усі, хто має бажання працювати, працюватимуть.

До слова, новий очільник ДАІ зауважив, що не тягтиме нікого за собою та не створюватиме нових робочих місць. «Розумію, що тут є люди, які працюють уже певний час, мають досвід, зрештою, утримують свої родини. Але якщо вони будуть своїми діями доводити, що не здатні працювати, будемо від них звільнятися. Якщо будуть виконувати вимоги, прописані законом, - жодних запитань не буде».

Також він  запевнив журналістів, що його призначення не вплине на зміну особового складу в управління.  Єдина вимога до підлеглих, про яку він наголошував неодноразово – бажання працювати. Важливими для Миколи Сурника, як він сказав, є  також забезпечення працівників службовим транспортом та уніформою. Тому новий начальник першочергово планує приділити увагу вихованню працівників ДАІ та покращенню їхнього зовнішнього вигляду.

"Стан форменого одягу вимагає покращення. Але перш за все ми будемо акцентувати на професійній підготовці особового складу. Якщо на дорозі стоїть освічена, професійно підготована людина з посмішкою на обличчі, то з таким представником ДАІ буде приємно спілкуватися всім учасникам дорожнього руху", - наголосив правоохоронець.

В кулуарах полегшено зітхають після звільнення  Олега Кав’юка з МВС (про якого відзивались як про надто зверхню та не зовсім моральну людину) та зміни керівника ДАІ. Та чи не зашвидко радіють? Життя покаже…

Катерина Томчук, спеціально для «Остров»




Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи