Скільки коштує «голівудська» посмішка?






«Голівудська посмішка» вже давно вважається ознакою процвітання й успіху людини.  Але її естетика  - це не тільки колір зубів,а й, співвідношення зубного ряду до контуру губ. І не секрет, що будь-яке порушення зубної площини чи її кривизна призводить до зниження самооцінки. Тож, скільки коштує «голлівудська посмішка»?  І на скільки вона по кишені пересічному мешканцю? Та які основні тренди естетичної стоматології? Ці питання вирішив з’ясувати кореспондент «ОстроВ».  

Сучасна стоматологія вчить піклуватися не тільки про здоров'я зубів, але й про їх привабливість для оточуючих. Особливий шик нинішньої зубної моди - прикраси з штучних діамантів чи скайсів.

Прикраси для зубів виглядають дуже привабливо і з плином часу не втрачають свого блиску.  Нижній шар являє собою ідеальну дзеркальну поверхню. Світло, потрапляючи на неї, не загасає, а повністю відображається, утворюючи каскад іскристіх променів. Поверхню,яка контактує з зубом, обробляють спеціальним спреєм для досягнення міцної і довговічної фіксації.

Як зазначає Марія Іванців, приватний лікар-стоматолог: «сьогодні в Івано-Франківську спостерігається тенденція на зубні прикраси. Особливо, доречний скайс, коли на зубі пошкоджена емаль або містяться пігментні плями, тоді, він закриє собою місце пошкодження зубного волокна».

Прикраси приклеюються на поверхню зубів без порушення цілісності емалі. Місце кріплення прикраси обробляється спеціальним препаратом, що забезпечує міцність з'єднання. Процес займає всього 15-20 хвилин, і коштує в середньому 200-300 грн.
Зараз у моду Західних країн повертаюся золоті фікси. Золотими коронками на Заході хизується молодь, але тільки на дискотеках. Вдень, коли йдуть на роботу чи в інститут, молоді люди коронки знімають.

Тож деякі стоматологи пророкують їхнє недалеке повернення в Україну вже через рік.. Адже, на відміну від неблагородних металів, золото не викликає мутаційних процесів в організмі. Як підкреслила Іванців: «нині у місті немає попиту на золоті фікси, так, як більшість людей вважають це пережитком радянської епохи, однак, якщо через деякий час і повернуться в моду, то коштуватимуть майже, як брекети(200-300 євро). Останні, до речі, вже втрачають свої позиції».

Сьогодні у Голівуді, і поступово вже у цілому світі велику популярність завойовують вкладки та вініри. Івано-Франківськ теж намагається не відставати від цих «зубних тенденцій».

Вкладка - керамічна пломба, що виготовлена лабораторії.  Адже, кераміка - найбільш близька за своїми властивостями зубної емалі. У багатьох випадках, коли руйнування коронковой частини зуба велика, а зуб при цьому «живий», єдине, що дозволяє уникнути депульпіровання порцелян  і покрити зуб коронкою - це вкладка, яка в стоматологічних салонах коштує 150-300 грн.
Вінір - це тонка, керамічна платівка, яка приклеюється спеціальним стоматологічним клеєм на фронтальну поверхню зуба для додання йому досконалої форми.
Зубна емаль сточують лише на 0,3-0,7 мм.

Вінір закінчується на кордоні з яснами, тому, початок запального процесу - виключений. Реставрований зуб виглядає цілком природно та не втрачає своїх функціональних здібностей, так як твердість керамічних матеріалів перевершує твердість зубної емалі.   Вінір коштує 300 євро, плюс оплата праці лікаря.

Якщо кривизна зубів незначна,  то ї можна виправити через художню реставрацію зубного волокна, яка коштує в середньому 230-450 грн.  

Щоб зубна емаль завжди залишалася білосніжною, слід попіклуватися  про зняття зубних відкладень та полірування зубів 10 грн. за 1 зуб. Тоді, як плазмове відбілювання зубів (протягом 1 години) коштує  1500 грн.,  відбілювання зубів, які змінили колір після лікування кореневих каналів - 100 грн.

Накладання пломби у стоматологічних салонах Івано-Франківська коливається від накладання склоіопомерний цемент - 100 грн., або фотополімерної пломби  175-220 грн.

Однак,  варто пам’ятати, що посмішка – це не тільки зубна емаль, а й іскристе світло в очах без якої нічого не варті найсміливіші зубні тенденції Голівуду.

Людмила Ходоровська, «ОстроВ»

 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи