Як я під час кризи роботу шукала – 3. Подружка Бонда

Призначення 3. Подружка Бонда

Продовженння

Початок  читайте тут:

1 частина , 2 частина

Здавши сесію та повернувшись додому, переді мною знову постала нерозв’язана проблема з пошуками роботи. Цього разу, маючи доступ до Інтернету, вирішила скористатися послугами одного з івано-франківських сайтів, на якому кожний охочий може залишити своє повідомлення про пошук роботи чи працівників. Мені пощастило відразу. Я натрапила на одне повідомлення цікавого характеру, в якому вказувалося, що деякий пан Роман шукає працівника на неповний робочий день, і платить йому за це „солідні” гроші, і, відповідно вказувалася електронна адреса роботодавця. Я написала йому листа і стала чекати відповіді. Відповідь не забарилася, і роботодавець зажадав мій номер телефону.

Скажу відверто, я цілий день думала: залишати йому свій номер чи ні, так як боялася знову через свій авантюрний характер вскочити в халепу. Та дух авантюризму, як завжди, переміг здоровий глузд.

Наступного дня, увечері, мені зателефонував прихований номер, який чоловічим грубим голосом представився моїм роботодавцем, та запропонував зустрітися з ним у приміщенні вокзалу. Я погодилася, і вже через двадцять хвилин чекала його на пероні. Моїм роботодавцем виявився високий чоловік приємної зовнішності, віком десь коло сорока років, якій витягнувши папку синього кольору, повідомив, що моя робота полягає у стеженні за одним під’їздом у його дворі, а у папці містяться фотографії чоловіків, які могли там час від часу з’являтися. І зауважив, що якщо я „піймаю на гарячому” одного з цих чоловіків, то отримаю нагороду у розмірі 200 доларів. Це мене трохи збентежило, але я швидко опанувала себе, і погодилася співпрацювати з ним.

Наступного дня я вже вийшла на роботу. Мій робочий день починався в одинадцятій годині дня і тривав до другої, або з шостої вечора до дев’ятої, отож, таким чином я працювала три години щодня, за які отримувала 50 гривень. До них кожного дня додавалися 20 гривень на моє харчування. Свої гроші я відробляла справно. Кожної години Роман Михайлович телефонував мені з різних номерів, і казав, який об’єкт з папки може з’явитися наступної миті. Синю папку я завжди носила з собою, доки не вивчила на фотографіях особливості зовнішності кожного об’єкта, який підозрюється у сексуальному зв’язку з його молодою дружиною. Це були чоловіки різних вікових категорій, деякі з них проживали у цьому під’їзді, а деякі час від часу туди заходили. А під кінець робочого дня, ми зустрічалися з ним у багатолюдному місці і я звітувала про кожну годину моєї роботи.

У мої обов’язки входило знати в якій годині і до якої перебував „номер 9” чи „номер 2”, як ми шифрували об’єктів, і запам’ятовувати кожну деталь, яка могла б мати сенс у моєму спостереженні. Проте мої об’єкти поводили себе обережно, не даючи приводу звинуватити їх у зраді, а дружина мого ревнивого шефа мирно гуляла у відповідні години з дитиною троьхрічного віку. Ми навіть з нею заприятелювали. Її історія проста: у вісімнадцять років вийшла заміж за бізнесмена, а у двадцять народила йому дитину. Про ті речі, які цікавили мене насправді, вона навмисно уникала говорити, а я з професійних міркувань не нав’язувалася. Крім того, я відчувала, що за моїми діями теж шпигували, правда не постійно, а час від часу, провіряючи чи я на місці, і чи справно виконую свої обов’язки.

Взагалі-то, перший випадок застосування шпигунських прийомів увійшов в історію Стародавнього Риму. Внаслідок успішно проведеної шпигунської акції імператор Юстиніан зруйнував монополію китайців на виробництво і торгівлю шовком на Близькому і Середньому Сході, викравши у них гусінь шовкового шовкопряда. Крадіжка комахи призвела до безповоротних змін у міжнародній торгівлі того часу. Так почалася історія шпигунства заради прибутку.

Як зазначає, Андрій Жовтяк, який перебуваючи у Росії на заробітках, надавав детективні послуги, а зараз працює в одному детективних агентств Києва: „В Україні закон про функціонування детективних агентств не врегульований. У Росії з цим значно простіше, адже, люди найчастіше звертаються саме у детективні агентства за допомогою у пошуку зниклого. І гарантія, що людину відшукають – 90%. Це обійдеться у дві тисячі доларів.

 Наприклад, за київськими мірками вистежити коханку, партнера чи знайомого обійдеться замовнику в півтисячі гривень за день. Уже за добу після замовлення професійні шпигуни відзвітують похвилинно – де, з ким був об’єкт і про що говорив, і все з фотодоказами. А пошук потрібної фізичної особи на території столиці обійдеться в 150 доларів на добу . Це, якщо діяти через агентство. Особисте звернення до детектива коштуватиме дешевше.”

Як я згодом дізналася, я працювала з напарником, який заміняв мене або я його в залежності від обставин. Адже не може одне і те саме обличчя постійно „світитися”. З часом „шеф” змінив тактику нашого шпигунства. Тепер я зі своїм напарником Володею, вдавали з себе закохану парочку, яка  заховалася від сторонніх очей в один зі центральних дворів Івано-Франківська. У Володі це був не перший досвід шпигування за гроші, до його послуг часто вдавався місцевий бізнесмен, який періодично їздив у відрядження в Київ, залишаючи свою коханку сам на сам зі світом. Той, платив йому 100 гривень за нічне чергування. Отож, після наших робочих побачень Володя мчав на свій пост. Об’єднавши наші зусилля, результат не забарився. У один з весняних вечорів, коли ми вже вирішили йти здавати наше чергування, до під’їзду на мазді під’їхав „номер 10”, який ні разу, за час нашого шпигунства не з’являвся. Це видалося нам підозрілим. Як згодом виявилося, „номер 10”, друг сім’ї нашого „шефа”, який любив приїжджати до його дружини „на каву”. Тож за нашу пильність, до зароблених 50 гривень, ми отримали заслужену премію у розмірі 200 доларів, поділивши її між собою. А от, що сталося з новітніми героями-коханцями, я так і не дізналася…не переймайтеся, нічого смертельного.

Тож, якщо у своєму дворі ви постійно натрапляєте на закохану парочку, то можливо, це не просто так…будьте пильні, можливо вона шпигує саме за Вами…

А я знову залишилася без роботи…та як виявилося ненадовго. Нарешті, я знайшла роботу за своєю спеціальністю.

Людмила Ходоровська, спеціально для „ОстроВ”

Статьи

Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи